Egy gyermek érkezése az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Isten Csodája.
Egy Nő legszebb ajándéka, hisz a Biblia is azt írja:

"Bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom"

A Fotózásról

A Studióm bababarát. Egy professzionális levegő szellőztető rendszer van beépítve ami folyamatosan cseréli a levegőt. A fertőtlenítésre, tisztaságra mindig nagyon gondott fordítottam, a kialakult helyzetre való tekintettel fokozottan figyelek erre. A ruhák, kellékek minden baba után mosva, fertőtlenítve vannak. A fotózás ideje kb. 2,5- 4 óra. A Fotózás a baba tempójába halad. Közben megállunk, édesanya megszoptathatja, ölbe veheti, esetleg ha szükséges tisztába teheti.  A fotózás közben fontos, hogy szopizzon vagy cumisüvegből egyen, mert ha tele a kis pocakja mély álomba szenderül, így könnyebb a közös munka és én  sem szeretném, ha éhes lenne emiatt rosszúl érezné magát a baba. Kérlek vedd figyelembe a csomagban foglalt időpontot és a fotózás alatt légy nyugodt, mert a baba megérzi, ha feszültek a szülei és ő is izgatott lesz. Ne siess, az időt ki kell használni. Míg szoptatsz addig beszélgetünk, mint anyuka az anyukával, a fotózás ideje alatt pedig pihenhetsz a kanapén és élvezheted babád gyönyörű látványát. Újszülött fotózásnál sokkal melegebb van, mint általában, hisz a babáknak kell a magasabb hőmérséklet. A pocakodba is egyenletes 35-36 fokban volt. Ehhez segítségemre van egy hősugárzó illetve fűthető klíma.  A lényeg, hogy neki megteremtsem a legkényelmesebb legkonfortosabb életkörülményt. Illetve mivel szoktam őket kevesebb ruhában is fotózni, semmiképp nem szeretném, ha fázna. Ő még most alkalmazkodik a kinti élethez, szeretném neki a fotózást varázslatossá tenni és a melegen kívül egy fehérzajt adó készülékkel is kedveskedek neki, hogy semmit ne vegyen észre abból, hogy mi történik vele, kicsit vissza varázsolom abba a hitbe, hogy ő még a te csodálatos méhedbe van. A Fotózás ideje alatt kérem csak az édesanya legyen jelen, hogy minél gördülékenyebben menjen a fotózás. A Fotózás ideje alatt, kávét, üdítőt, rágcsálni valót biztosítok. Ha van bármilyen póz ami tetszik, nem tudom garantálni, hogy a te babádnál is működni fog. Az hogy milyen beállítások készülnek, a babán is múlik. Lehet lesz olyan póz, amit láttál a munkáim között és szeretnéd, hogy a babád is így legyen megörökítve, nem biztos, hogy ő azt a pózt szeretni fogja, mivel nem minden baba születik laza izomzattal.  Nem kényszerítek semmilyen pózt a babára. Általában 3 kísérletet teszek egy pózban és ha azt látom ez nem működik akkor azzal a pózzal nem próbálkozom többet. A baba minden esetben biztonságban van a fotózás alatt. Ne aggódj, 4 gyermekes anyuka lévén babád jó kezekben van nálam, úgy vigyázok rá, mintha a sajátom lenne.  A kicsik biztonsága a beállításoknál is elsődleges.

Családi Fotók készítése

 Van lehetőség családi fotók készítésére.

Ha szeretnél babáddal közös fotót, de nem tudod, hogy juss el fodrászhoz és sminkeshez, ne aggódj ,van lehetőség kérni a studióban felár ellenében. Családi fotókat minden esetben a fotózás végére szoktam tervezni. Kérni szoktam a szülőket, hogy amennyiben van/vannak nagyobb testvér/testvérek akkor ő/ők csak a fotózás végére jöjjenek oda apával. Fotózás alatt látom, hogy a picivel, hogy végzünk és szólok anyának, hogy mikor jöjjenek a többiek. Addig minden pózt lefotózunk a picivel és mire érkeznek apa és a testvér/testvérek már csak a családi fotók maradnak, melyet befejezve együtt haza is tudtok menni. Sem az apukák, sem a gyerekek nem szoktak kibírni 2-3 óra hosszát, míg én csak a kicsit fotózom.Amennyiben 1-2 nagyobb testvér van és nem tudjátok megoldani, hogy a fotózás végére jöjjenek, megtudjuk oldani, hogy a studióba legyenek, de több ember befogadására sajnos jelenleg nincs kapacitás.

Mit hozz magaddal a fotózásra?

Rengeteg gyönyörű prémium minőségű kellékek , ruhák, gyapjú alátétek, sapkák, fejpántok,  háttereim vannak, melyekből bátran választhatsz a kisbabádnak.Mind minőségi kézműves termékek. Kifejezetten a fotózásra készültek. A Ruhákat kellékeimet Hazai és Külföldi kellék készítőktől, ruhatervezőktől vásárolom,igy kisbabádnak semmivel nem kell készülnöd. Illetve ugyanígy az édesanyának, illetve tesvéreknek is tudok prémium minőségű ruhákat bíztosítani,melyeket szintén onnan szerzek be ahonnan az újszülött ruhákat. Kislányoknak 10 éves korig, kisfiúknak 2 éves korig tudok ruhát biztosítani. Nagyobb fiúknak illetve apának a mindig elegáns fehér vagy fekete póló/ing farmer nadrággal tökéletes. Saját ruha hozatalnál, kérlek kerüld a feliratos, nagy színes mintájú ruhadarabokat. A Basic termékek a legideálisabbak a fotózáshoz. Édesanyának ami a legfontosabb, testszínű és fekete fehérnemű közös fotók esetén illetve amit mindenképp hozz magaddal a picinek az a cumi. Kérlek akkor is hozz egy cumit, ha egyébként a pici nem használja. Segít megnyugtatni a babát, illetve a fotózásban nagy segítségemre lehet. Ha nincs cumija nem gond, én tudok adni teljesen új cumit, amit előtted fogok kibontani. Ezt a fotózás végén haza is vihetitek. Ha nem szeretnéd, hogy babád cumizzon, hidd el, ennyi ideig amíg én használom nem fog hozzászokni,és haza érve te már nem fogsz neki adni. Ha a gyermek tápszeres, stúdiómban van lehetőség a tápszer elkészítésére vagy ha előre bekevered, itt meg tudod melegíteni. A stúdióm úgy készült, hogy a Ti kényelmeteket szolgálja. Pelenkázó rész is lett kialakítva, így könnyedén tudjuk öltöztetni és tisztába tenni.

Hogyan Készülj a fotózásra?

Sok édesanyának ijjesztő, hogy a baba max 14 napos koráig ajánlom a fotózást. Ez azért van, mert a baba az első 14 napban még nagyon aluszékony és nem nagyon zavarják a külső zajok, illetve könnyen felveszi a magzati pózt. Az újszülöttek idegrendszere hatalmas változáson esik át, minden egyes nap és a 14 nap után van a vízválasztó amikor már éberebbek, többet nézelődnek és kijöhet az esetleges pocakfájás. Természetesen ha valami olyan jön közbe, hogy semmiképp nem tudjuk fotózni 14 napos koráig, utána is elhozhatod, fotóztam már 4 hetes babát is, de fontos elmondanom, hogy ebben az esetben nem tudom garatntálni azokat a fotókat amiket látsz tőlem az oldalamon. Az koraszülöttek esetében egyénileg változó, hogy hány hetes korában fotózzuk, ilyen esetben mindent megbeszélünk és a fotózás napja attól függ, mennyivel hamarabb született a pici. Ha félsz attól, hogy hozd hozzám a picit, mert az orvos azt mondta pár hétig ne vidd ki, nem kell aggódnod, hisz a korházból is úgy vittétek haza, hogy kivittétek a szabad levegőre. Nem kell aggódnod, annyi idő alatt míg ki veszed a kocsiból és bejöttök, majd haza nem lesz semmi baja :) Egy pici születése akármennyire is várták a szülei, testvérei az első pár napban felborítja a családi rutinokat. Az anyukának is kell regeneráció, illetve pihenés, ezért a fotózásokat próbálom mindig a pici 1 hetes kora után tenni. Addigra már te is látod, hogy a babád, mikor milyen. Szeretném, ha nyugodtan, kiegyensúlyozottan jönnél, mert ez a fotózás élmény és nem teher :) Szülés után dúlnak a hormonok, és sok édesanya félelemből, kicsi depresszióból, vagy fáradságból lemond a fotózásról. Arra bíztatlak, hogy amennyiben várandósság alatt megfogalmazódott benned, hogy te szeretnéd, semmiképp ne engedd, hogy szülés után a hormonok erről lebeszéljenek, mert amikor a hormonok lecsitulnak nagyon meg fogod bánni. Sajnos az újszülött fotózás az amit soha többet nem tudunk pótolni, hisz nagyon rövid az idő amíg olyan pici, hirtelen, pikk-pakk elrepül az idő és felnő. A Fotózást fogd fel élménynek, kikapcsolódásnak, mert az lesz. Te kényelmesen pihenhetsz a kanapén, nasizva, míg én foglalkozom a picivel.

Mikor Jelentkezz be a fotózásra

A Fotózásra még a várandóság alatt jelentkezz be kérlek. Hetekre előre bevagyok táblázva, így abban az esetben ha születése után szeretnél időpontot foglalni nem tudom garantálni, hogy lesz szabad kapacitásom. Beszoktam írni a naptáramba a pici kiírt születési dátumát, így 3 hetes sugárban szoktam számolni az érkezésére. Amikor megszületett a pici és sms-t küldtök a családtagoknak, barátoknak, kérem nekem is küldjétek el azt az üzenetet, így én már tudok is neketek 2 dátumot is nézni, hogy mikor lenne jó nektek.

Megyek házhoz újszülött fotózásra

Tudom, hogy sok édesanya nagyon fél attól, hogy elhozza hozzám a legféltettebb kincsét, de mint ahogy már fent is említettem nem kell ettől tartanod. Nagyon sok előnye van, hogy a stúdióba jöttök.Kényelmes és bababarát, illetve minden kellék, ruha itt van. Házhoz menve nem tudok ennyi minden magammal vinni, nem beszélve arról mekkora felfordulást okoznék otthonotokban. Nagyon le lenne korlátozva mit tudnék magammal vinni, amit előre ki kellene választanod. A stúdiómban minden kiegészítőt, ruhácskát megnézhetsz és bármi ami megtetszik használhatod. Amennyiben sehogy nem tudod megoldani, hogy elgyertek a stúdiómban van lehetőség, hogy otthonotokban fotózzak, de ilyen esetben nem tudom biztosítani az oldalamon látott újszülött fotókat. 1-2 beállításra van lehetőség, de nagyon kevés a lehetőségem nekem is az alkotásra, így ebben az esetben a dokumentarista illetve life style fotókat tudom nektek elkészíteni.  A dokumentarista illetve life style fotóknak a lényege, hogy nincs előre megbeszélt póz, illetve kellék. Minimális instruálás után a babát és titeket is  a sját környezetetetejben, a saját kelléketekkel örökítem meg életszerűen.A babát a kiságyában, babfészkében, a karodabn, ahogy öltözteted, hozzá bújtok, ringatjátok stb.Természetesen az ilyen jellegű fotók is gyönyörű szépek tudnak lenne.

 

Fotó és videó rögzítése a fotózás alatt tilos, kivéve ha velem egyeztettek.
Szívesen fogadok saját ötleteket. Mindenre nyitott vagyok.

Köszönöm a Bizalmatokat, hogy a legféltettebb kincseteket az egyik legszebb, legtörékenyebb pillanatában én örökítettem meg.