A Fotózásról

A Fine Art fotó meghatározása: idealizált, festményszerű alkotás, melyet erős érzelmi hatás jellemez. A Fine Art stílus elengedhetetlen elemei közé tartozik a drámai megvilágítás, többnyire a barokk festményekről már ismert, Rembrandt-tól kölcsönzött háromszög vagy a még drámaibb felező világítás. Maga a festményszerűség megmutatkozik még az átlagosnál intenzívebb retusban, az erős sötét-világos kontrasztokban és a sötét tónusok gyakori használatában is.

A Fine Art fotókat a régi idők jellemzik, mind ruhákban, mind az emberek arckifejezésében.  A Fine Art fotókon többnyire nem mosolyognak hisz a régen a festmények időszakában szinte mindig mosoly nélküli portrékat festettek. Egy drámai nézés és egy megfelelő arckifejezéssel akarták tükrözni a képek mondanivalóját, az adott személy lelki állopotát. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem készülnek mosolygós képek. Fine Art stílust lehet mosolygással is megvalósítani.

A Fine Art portré fotózás minden esetben beltéren történik, legfőképpen a stúdiómban, de vannak olyan szállodák, épületek ahol szintén kivitelezhető a fotózás. Stúdiómba levegő szellőztető rendszer van beépítve, mely folyamatosan cseréli a levegőt, így biztosítva a friss levegőt számodra. Van még beépítve egy hűtő-fűtő klíma, mely nyáron és télen is biztosítja, hogy a lehető legkonfortosabban érezd magad. Stúdiómban hazai festőművész által egyedi festett háttereim vannak, melyek megadják a Fine Art alap stílusát.  A ruhákat, kiegészítőket, minden fotózás után mosom, fertőtlenítem.

Hogyan készülj fel

Sok hazai és külföldi kellék készítőktől vannak egyedi, prémium minőségű ruháim, így ha gond neked a ruha nem kell vele készülnöd. Saját ruha esetén érdemes föld és pasztel színekben gondolkodnod. Nőknek, kosztüm, zakó, basic ruhadarabok,kaftán, illetve len, kötött, csipke ruhák. Férfiaknak, szintén föld és pasztel színek. Farmer, zakó, öltöny, csokornyakkendő, kalap, húzentróger, pipa, óra.

Amennyiben családi fotókat szeretnétek és többen szerepelnétek rajta, akkor nagyon fontos, hogy egyforma színvilágba és stílusba öltözzetek. Nőknek és 10 éves korig gyerekeknek tudok ruhát biztosítani, de mindenképp egyeztessünk ez ügyben fotózás előtt. Ha kisgyerek is szerepel a fotón ne ígérjetek nekik semmit a fotózáson való jó viselkedésért. Ide érve szeretnék velük megbarátkozni és ha megengeditek egy kis nasival kedveskedni, hogy szeressen velünk együtt dolgozni.

Nagyon fontosnak tartom a képeken, hogy megfelelő sminked és frizurád  legyen. Egy tökéletes smink és szépen beállított haj már az első perctől olyan önbizalmat ad, amitől igazán szépnek és nőnek érzed magad. Ezt viszont megfelelő szakemberre kell bízni. Ha van olyan sminkes és fodrász akinél már többször jártál és bízol benne, akkor vele mindenképpen egyeztess.Sminknél  fontos, hogy tudja hogy fotózásra jössz, mert ilyenkor a szokásosnál erősebb, eltérőbb sminket kell készítenie, mint amit hétköznap vagy ünnepnapokon viselsz. Tudok neked ajánlani profi sminkeseket, akikkel együtt dolgozom. Kitűnő szakemberek akik gyönyörű sminket tudnak neked készíteni.